De 13 huisregels van openluchtzwembad ‘Bosbad ‘De Vuursche’

Het Bosbad heeft een aantal huisregels vastgesteld. Daarmee willen wij bijdragen aan een veilig, gezond en verantwoord verblijf op de terreinen van het Bosbad. Wij verwachten dat u kennis neemt van deze regels en er naar zult handelen.

 1. Bezoekers hebben een dagkaart gekocht, gebruik gemaakt van een tienbadenkaart of hebben een geldig abonnement op eigen naam.
 2. Toegang wordt verleend tot 30 minuten voor sluitingstijd. De baden moeten 15 minuten voor sluitingstijd worden verlaten.
 3. Aanwijzingen van toezichthouders in verband met veiligheid, orde en netheid dienen te worden opgevolgd. Dat geldt ook voor de instructies op en rond de baden. Toezichthouders zijn te herkennen aan hun oranje shirts.
 4. Recreëren alleen in correcte kleding. Topless en tanga- of stringbadkleding niet toegestaan. Zwemmen alleen in correcte badkleding; een (lycra) boerkini is toegestaan.
 5. In het peuter- en kleuterbad mag worden gebaad zonder zwemdiploma, maar altijd onder begeleiding van ouder of verzorger.
 6. Ook in het recreatiebad mag worden gezwommen zonder zwemdiploma, maar wel met zwembandjes om de bovenarmen en onder begeleiding van een volwassen persoon die ook te water gaat.
 7. In het wedstrijdbad is een zwemdiploma verplicht, ook in het geval van begeleiding. Attributen zijn in dit bad niet toegestaan.
 8. Het nuttigen van consumpties is toegestaan op de speelweiden en op de terrassen. Rond de baden geen consumpties. Roken is toegestaan op de grote speelweide en op de terrassen. De speeltuin en de ruimte rond de baden zijn rookvrij.
 9. Houd rekening met en gedraag je respectvol ten opzichte van anderen. Maak geen foto’s, dit is niet toegestaan. Voorkom geluidoverlast en ruim afval op.
 10. Rond de baden, zeker bij natte vloeren, kan het glad zijn. Pas je gedrag aan. Houd ook rekening met eventuele oneffenheden op de weiden en terreinen van en rond het Bosbad.
 11. Huisdieren zijn niet toegestaan.
 12. Het Bosbad aanvaardt geen aansprakelijkheid voor persoon-, zaak- of vermogensschade geleden door bezoekers.
 13. Wanneer de regels van de overheid en het RIVM rond COVID-19 (of een andere epidemie of pandemie) van kracht zijn, dienen bezoekers van het Bosbad zich te houden aan het Veiligheidsplan, dat op deze website is gepubliceerd.

Bestuur Stichting Bosbad de Vuursche,

Baarn, februari 2024.