Openluchtzwembad ‘Bosbad de Vuursche’

Het terrein van het Bosbad omvat vier, door zonnecollectoren verwarmde openlucht zwembaden: een peuter- kleuter- recreatie- en een wedstrijdbad. Verder is er een grote ligweide van 10.000 m2 en gazons rondom de baden. Het geheel is omringd door bosschages en bankjes. Het Bosbad heeft een groot terras met eet- en drinkgelegenheid en aangrenzend bevinden zich een midgetgolfbaan en een nieuw zonneterras. Bij het Bosbad is voldoende ruimte voor stalling van fiets of auto.

Peuterbad

Het peuterbad heeft een doorsnede van 20 meter en beschikt over een aparte ondiepe sectie speciaal voor de allerkleinsten. Het ondiepste gedeelte is 5 cm en de bodem loopt langzaam af tot 15 cm diep. Dit ronde bad is afgeschermd van de overige baden voor optimale veiligheid van kleintjes tot 3 jaar.

Kleuterbad

Het kleuterbad, bedoeld voor kinderen tussen 3 en 6 jaar, is 20 meter breed en 25 meter lang. Het ondiepste gedeelte is 20 cm, aflopend tot 50 cm diep in het midden. Ook dit bad is afgeschermd van de overige baden voor de veiligheid van de kinderen. Ouders kunnen hun kind hier uitstekend zwemslagen laten oefenen, vooral vanaf de pier in het midden. Op de waterbuffer is een leuk speelelement opgesteld. Rondom het bad staan diverse bankjes met een goed overzicht over het bad, zodat  ouders hun kinderen voortdurend in de gaten kunnen houden. Aan weerszijden van het bad is een ligweide. 

Recreatiebad

Het recreatiebad wordt door middel van een pier gescheiden van het wedstrijdbad, is ongeveer 1,10 meter diep en meet 20 bij 22 meter. Dit bad is geschikt voor kinderen met een zwemdiploma van 6 tot 12 jaar oud. Er is toezicht van een badmeester, soms gedeeld met het wedstrijdbad. Het recreatiebad is vanaf de ligweide te bereiken.

Wedstrijdbad (grote bad)

Het wedstrijdbad is het grootste en diepste bad en grenst aan het recreatiebad. De baden zijn van elkaar gescheiden door een pier. Het bad is ongeveer 20 bij 25 meter groot en 2,10 meter diep. Het is geschikt voor volwassenen en tieners. Aan de diepste kant van het bad staan twee duikplanken met een ruim perron erachter en er zijn startblokken. Bij dit bad is, net als bij het recreatiebad, altijd een badmeester aanwezig. Het wedstrijdbad is te bereiken via de grote ligweide.

Zonneweide

Gasten kunnen heerlijk zonnen op de zonneweide. Voor actieve bezoekers is er een voetbalveldje met twee doelen aanwezig. Ook zijn er twee beachvolleybalvelden, die tijdens openingstijden voor de bezoekers beschikbaar zijn (mits ze op dat moment niet worden gebruikt door volleybalclub Touché).

Horeca

Bosbad de Vuursche beschikt over een groot terras met kiosk ‘Panorama’, waar koffie, thee, drankjes, ijs en diverse snacks worden verkocht. Dit terras is ook uitermate geschikt voor kinderpartijtjes. Panorama is in principe alleen geopend bij voldoende bezoekers. Wilt u een partijtje organiseren, dan is het mogelijk in overleg een arrangement op te stellen.

Toiletten en douches

Toiletten bevinden zich op twee locaties. Ook is er een invalidentoilet. Douches zijn vlakbij de baden te vinden.

Midgetgolf baan

Grenzend aan het Bosbad ligt een unieke 18-holes midgetgolfbaan. Deze baan is de thuisbasis van midgetgolfvereniging De Duinholers en is in het seizoen dagelijks voor het publiek toegankelijk. De midgetgolfbaan heeft dezelfde openingstijden als het Bosbad. Voor een compleet dagje uit is er de combikaart. Meer informatie is te vinden onder het kopje Midgetgolf op deze website.